maandag 22 april 2013

DIY: Oma´s koekjes!

Hi there!
 Ik ging gister dus langs bij mijn oma, en ze had weer eens heerlijke koekjes gemaakt. Dat was echt smullen hoor, jammieee. Omdat het zo lekker was heb ik het recept gevraagd, hiervan heb ik een DIY gemaakt in 7 simpelVe stappen. Laten we beginnen!

Wat heb je nodig? (voor 30 koekjes)

  • 350 gram bloem.
  • 250 gram boter.
  • 120 gram suiker.
  • 1 scheutje vanille suiker (eventueel)
  • 2 eierdooiers.
  • 2 eetlepels cacao poeder.

Wat moet je doen?

  1. Begin met de oven te verwarmen op 180 graden, en begin alvast de bakplaat in te zepen met boter.
  2. Doe de boter in een kom, doe de bloem erbij en mix het tot een dikke smurrie. Ondertussen doe je de suiker er door heen.
  3. Als je alles goed heb gemixt doe je de eierdooiers erbij, doe er ook 1 scheutje vanille bij! Je kan dit mixen met een mixer, maar ook gewoon met een lepel.
  4. Kneed de koekjes nu tot de vorm hoe je ze wilt hebben, maak ze niet te dik anders blijft de binnenkant zacht.
  5. Voordat je de koekjes in de oven doet, doe je zo nog even 5 minuten in de koelkast. Dit doe je zodat ze vaster worden. Smeer er daarna nog wat geklopt eigeel overheen zodat er een mooi goud laagje over komt.
  6. Leg bakpapier op de bakplaat en leg de koekjes ongeveer 3 centimeter van elkaar af, want de koekjes zetten nog uit in de oven.
  7. Wanneer de koekjes klaar zijn, kan je ze leuk versieren en aankleden. Bijvoorbeeld met chocolade of amandel! (bij mij zaten de koekjes ongeveer 30 minuten in de oven)
Zo nu ben je klaar en heb je heerlijke koekjes. Smullen maar!! Dit was het dan ook voor vandaag, vinden jullie het een leuke DIY? :)

lots of love, Bùsra.

4 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie! Liefs Busra.